Ett trevligt litet recept på en kikärtsgryta, den bjöd jag på härom veckan och den var tydligen matbloggsmaterial! Så varsågoda att prova själva!
Till 4 personer/matlådor
1 burk kokta kikärtor
2 gula lökar i klyftor
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 skalad morot i tunna slantar
1 zucchini i tärningar
1 paket passerade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 lagerblad
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk salt
1krm malen svartpeppar
2dl gräddfil/matlagningsyoghurt/cremé fraiche
1/2 dl hackat kryddgrönt t.ex. persilja eller kryddkrasse
Fräs lök och vitlök utan att löken får färg. Tillsätt morotsslantar och rör om. Blanda också i tomat, zucchini, buljongtärning, lagerblad och citronskal. Låt alltsammans koka upp och småkoka i ca 10 minuter under lock. Lägg i de kokta kikärtorna och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kikärtor på burk bör man lägga i sil och spola med kallt vatten innan man lägger dem i grytan!
Servera grytan med en klick gräddfil/matlagningsyoghurt/cremé fraiche blandad med kryddgrönt. Sedan kan man själv välja om man vill äta grytan som den är med lite bröd eller som en grönsaksrätt till kött.
Smaklig måltid!
Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar