Du behöver:
4 fiskfileer, kom ihåg att den helst ska vara både KRAV- och MSC-certifierad :)
1 burk cocosmjölk
2 msk grön currypasta (försiktig, är starkt!)
4 vitlöksklyftor
1 lime
En näve färska basilikablad
Olivolja
Basmatirisris
Dra igång riset och glöm inte det sen, för nu skriver jag inte mer om det på ett tag :) Skär fisken i lite större bitar, ca 2x3 cm, och lägg undan så länge. Finhacka vitlöken och fräs upp i olivolja i varm panna tills den börjar bli lite gyllenbrun. I med currypastan, men akta händerna för det sprätter mycket! Blanda ihop vitlöken och currypastan och låt det rosta lite gott tills vitlöken börjar bli mörk.
Ta blandningen ur pannan och lägg undan tills vidare. Ner med fisken och låt den bli precis genomstekt och få lite yta. Salt och peppar får man inte glömma :) Lägg i curry-vitlöksblandningen och mixa runt ordentligt med fisken, låt steka i 2 minuter (kolla riset). På med cocosmjölk och skiva ner basilikabladen, pressa i limesaften och riv ner limeskal. Ställ på medelvärme och rör om då och då, låt bubbla ihop sig i 10-12 minuter. Sen är det klart! Servera med en riktigt god, krämig avokado och lite ruccola! Mumms! :)
Elin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar