Smarrig och smakrik gryta med soltorkade tomater och bladspenat som serveras med färskpasta.
Du behöver:
400 g kycklingfilé
Färskpasta för fyra, gärna fettuccine
300 g bladspenat
4 vitlöksklyftor (om marinerade, ta 6!)
8-10 marinerade soltorkade tomater, gärna marinerade i balsamvinäger som är väldigt gott i såsen!
1 msk tomatpurré
5 dl mellangrädde
Parmesan
Solrosfrön
Ruccola
Avocado
1. Koka (MEN TAJMA) pastan.
2. Tärna kycklingfileérna och stek upp så den är nästan genonstekt!
3. Strimla de soltorkade tomaterna och spenaten, hacka eller pressa vitlöken, mät upp purrén och rör i allt med kycklingen. Låt det gotta sig under omrörning ett par minuter :) Ha i grädden och låt allt koka ihop i ca 7-10 minuter. Salt och peppar!
4. Rosta solrosfrön med olivolja i panna, salta.
5. Servera allt med pasta, ruccola, avocado och riven parmesan på toppen! Mums!
Elin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar