1 tärnad lök
2 tärnade morötter
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter. Här kan det bränna fast i kastrullen och fastbrända linser är inte roligt.. Rekommenderar att man tittar till den lite då och då alt. använder en teflonkastrull. Smaka av med salt och limejuice.
Grytan är god att äta med basmatiris (koka riset med några hela kardemummakapslar för extra smak), naanbröd, yoghurt med t.ex. mango chutney eller riven gurka och isbergsallad. Hur många portioner den räcker till beror på tillbehören men sisådär 6 stycken matlådor skulle jag tro man kan få till. Enjoy :)
Lisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar