Du behöver:
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honing
6 dl vatten
3 dl fiberhavregryn eller havrekli
9 - 10 dl vetemjöl
1. Blanda jäst, salt, honing + vatten i en bunke.
2. Tillsätt havre/kli + vetemjöl och blanda ordenligt till en smidig men ganska kladdig deg (fyllning?).
3. Strö över 1-2 msk mjöl och jäs i 1-2 timmar.
4. Sätt ugnen på 260C. Häll ut degen över ett väl mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora delar med kniv eller degskrapa UTAN att knåda. Vi vill behålla alla små fina jästbubblor där innuti ;) Flytta över varje del deg till en påt med bakplåtspapper. Vrid delarna så att de formar fyra, knubbiga, avlånga baugetter med ändarna mot plåtens breda sidor.
5. Skjuts in i ugnen! Grädda 12 minuter.
6. Sänk ugnsvärmen till 150C - och grädda i ytterligare 12-15 minuter till.
7. Klart! Ät helst färska eller frys ner - mums! :)
Elin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar