Välkommen till Globala Studiers Matblogg!

Här samlar vi på spännande recept från hela världen som går ihop med både en knaper studentbudget, ett hållbart miljötänk, och som inte minst är super-duper-dunder-kalas-goda! Hoppas det smakar!

tisdag 9 november 2010

Härliga rågbaugetter!

Supergoda och lite nyttigare baugetter som går relativt snabbt att göra! Är man sugen på lite fyllning går det bra att blanda i fetaost, ruccola, oliver och/eller soltorkade tomater i steg 2 - men kom i så fall ihåg att kompensera med de andra ingredienserna :)


Du behöver:

25 g jäst
2 tsk salt 
1 msk honing
6 dl vatten
3 dl fiberhavregryn eller havrekli
9 - 10 dl vetemjöl


1. Blanda jäst, salt, honing + vatten i en bunke.
2. Tillsätt havre/kli + vetemjöl och blanda ordenligt till en smidig men ganska kladdig deg (fyllning?).
3. Strö över 1-2 msk mjöl och jäs i 1-2 timmar.
4. Sätt ugnen på 260C. Häll ut degen över ett väl mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora delar med kniv eller degskrapa UTAN att knåda. Vi vill behålla alla små fina jästbubblor där innuti ;) Flytta över varje del deg till en påt med bakplåtspapper. Vrid delarna så att de formar fyra, knubbiga, avlånga baugetter med ändarna mot plåtens breda sidor.
5. Skjuts in i ugnen! Grädda 12 minuter.
6. Sänk ugnsvärmen till 150C - och grädda i ytterligare 12-15 minuter till. 
7. Klart! Ät helst färska eller frys ner - mums! :)


Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar